Home » 5 SEO trends voor 2016

5 SEO-trends voor 2016

Wil je beter scoren in Google? Dan moet je mee zijn met de nieuwste ontwikkelingen in SEO-land. Zoekmachine optimalisatie is volop in beweging. Zie je door het bos de bomen niet? Geen paniek, we zetten de 5 belangrijkste trends voor 2016 op een rijtje.

SEO tips, zoekmachine optimalisatie, copywriting met SEO

“Met een lijntje tekst of twee woorden uitleg kom je er niet. Verras je bezoekers met originele en visuele inhoud.”

Het belang van SEO

Eerst en vooral: waarom zou je rekening houden met SEO? Waarom zou je je copywriting en webteksten optimaliseren? Simpel: door je website te optimaliseren, word je sneller gevonden via zoekmachines. Resultaat: meer trafiek en meer omzet. Er schuilt een complex algoritme achter de Google ranking. Maar als je deze tips toepast, maak je al een grote sprong.

1/ Denk mobiel, schrijf mobiel

Tijden veranderen. Na het opzoeken van info in stoffige bibliotheken kwam de desktop. Maar anno 2016 is mobiel zoekgedrag de belangrijkste speler. Mobiel zoeken is vandaag al belangrijker dan zoekresultaten op een vaste computer.

Het belang van mobiel zal nog groeien in de toekomst. Mis de boot niet en zorg ervoor dat je website aangepast is voor mobiel gebruik.

  • Aangepaste content
  • Duidelijk gestructureerd
  • Responsive webdesign
2. Zorg voor voldoende inhoud

Websites met te weinig inhoud worden genadeloos afgestraft door Google. Zorg op elke pagina voor voldoende relevante content, gericht op de juiste doelgroep. Met een lijntje tekst of twee woorden uitleg kom je er niet. Verras je publiek met originele en visuele inhoud. Denk video en afbeeldingen.

3/ Ga voor een gebruiksvriendelijke website

Bezorg je bezoeker niet enkel relevante inhoud, maar ook een leuke en zorgeloze tijd. Met een groot gebruiksgemak. In nerd-termen heet dat een goede user experience (UX). Die begint al bij de keuze van je webdesign en je onderwerpen.

Kan je dit lijstje afvinken? Check!

  • Alles is duidelijk op mijn site
  • Alles wordt gemakkelijk teruggevonden
  • Mijn website is visueel aantrekkelijk voor mijn bezoekers
4/ Gebruik long tail-zoekwoorden

Neen, je hoeft geen rat of een fret in huis te halen voor je long tail-zoekwoorden. Dat is een combinatie van zoekwoorden om snel het juiste resultaat te vinden. Mensen typen meestal een concrete vraag. Anticipeer daarop en sluit je trefwoorden daarop aan. Ga niet voor ‘schoenen’ maar gebruik ‘rode schoenen voor mannen’.

5/ Wees sociaal

Social media zijn hip. En nuttig. Het gebruik van sociale media heeft invloed op je SEO. Je hebt wel een goede strategie nodig. Het blijft belangrijk om te schrijven voor de juiste doelgroep. Plaats interessante en relevante content online, met bijbehorende linken naar je webpagina uiteraard.

Klik, lees en verras jezelf

In de praktijk

Een straffe copywriter nodig?

Laat die puntenslijper in de kast.
Je hebt je scherpe pen al gevonden.

Contacteer ons
2018-08-03T10:25:31+00:00