Je online gids doorheen Werelderfgoedstad Brugge

Indrukwekkend erfgoed, verrassende gastronomie en straffe verhalen uit het verleden. Stuk voor stuk dingen waar we bij Bliksem Schrijfbureau van houden. En al helemaal als we ze ook onder woorden mogen brengen. Dat is precies wat we deden voor de nieuwe website van Visit Bruges.

4 sterke pijlers

Brugge heeft een sterke aantrekkingskracht. Bezoekers spenderen er graag tijd, tal van productiehuizen benutten de filmische taferelen, events vinden er een unieke locatie en de pers schrijft gretig over de troeven van de stad. Voor elk van die doelgroepen heeft de stad Brugge een aparte website, met Visit Bruges als overkoepelend aanspreekpunt. De leisure (Visit Bruges) en business (Visit Bruges Convention Bureau) sites kregen een grondige make-over. En voor het eerst hebben de Pers en City Film Office een volwaardige eigen website.

“Puzzelen met bestaand tekstmateriaal, nieuwe insteken en belangrijke zoektermen was een waar plezier”

© Visit Bruges - Jan D’Hondt

Goesting geven en gevonden worden

Voor de webcopy was een goede balans tussen SEO en krachtige, verhalende teksten cruciaal. De zoektocht naar de juiste partner bracht Visit Bruges bij Bliksem Schrijfbureau. Het puzzelen met bestaand tekstmateriaal, nieuwe insteken en belangrijke zoektermen was een waar plezier, waarbij de voorstellen van meta tags en meta descriptions een meerwaarde vormden. Met de lancering van de nieuwe website voor het Visit Bruges Convention Bureau werd het startschot gegeven. De nieuwe bezoekerswebsite visitbruges.be volgde enkele maanden later. De websites van het City Film Office en het Press Office gaan binnenkort ook live.

📷 © Visit Bruges – Jan D’Hondt

Meer, meer, meer

Bliksem Schrijfbureau • Copywriting • Voorbeeld

Boury

Copywriting / Interview / Testimonial / Bedrijfsmagazine / Redactie

Lees meer

copywriting West-Vlaanderen. Bliksem Schrijfbureau biedt freelance copywriting vanuit Kortrijk, West-Vlaanderen.

Provincie West-Vlaanderen

Redactie / Herschrijven

Lees meer

artikel vakblad architectuur vastgoed gastronomie toerisme schrijven

ArchiComm

Redactie / Eindredactie / Interview

Lees meer

Goesting gekregen?

Heb je ook zin in snedige punchlines en overtuigende teksten? Dat is de bedoeling.

spreek eens af