Bliksem Schrijfbureau • Blogpost • Out of office
Bliksem Schrijfbureau • Blogpost • Out of office

4 tips voor een creatieve out of office

“Ik ben er even niet, maar …” Naast voicemails – gevolgd door de alom gekende piep – zijn out of offices in je mailbox wellicht de plek waar je dat zinnetje het vaakst ziet passeren. Tot vervelens toe, zeker in de verlofperiode. Pak je het zelf liever iets origineler in? Op deze 4 manieren springt jouw out of office alvast in het oog.

“Humor, de moeilijkste communicatievorm,
maar wel de meest effectieve. Als je hem goed beheerst.”

Zeg het met humor

Ja, humor is zowat de moeilijkste communicatieve vaardigheid om onder de knie te krijgen, maar ook een van de meest doeltreffende. Een van de grootste struikelblokken is timing. En laat dat nu net iets zijn waar je op mail niet aan moet denken. Je out of office is dus logischerwijs het ideale moment om grappig uit de hoek te komen.

Bedankt voor je e-mail. Als je dit leest: het is Doc Brown uit Back to the Future niet gelukt om een bliksemschicht in te laten slaan in de kerktoren en daardoor zit ik vast in 1985. Ik ben niet in de gelegenheid om e-mails of voicemails te beantwoorden tot en met XX/XX, óf totdat e-mail wordt uitgevonden. Afhankelijk van wat eerder komt.

Op dit moment ben ik niet aanwezig. Helaas voor mij, ben ik morgen alweer terug.

Gebruik herkenbare situatieschetsen

Met je snoet in de zon en een hippe cocktail in je handen? Misschien. Maar laat ons eerlijk wezen: de kans is even groot dat je wederhelft je overal mee naartoe sleept of je je ruziënde kinderen uiteen moet halen. En die situaties zijn voor velen herkenbaar. Meteen inspiratie genoeg voor je out of office.

Ik ben op dit moment niet aanwezig, omdat ik tijd met mijn familie doorbreng. Leuk denk je? Nee hoor, ik ben niet voor niets de boerderij ontvlucht en naar de stad verhuisd. Maar ja, toch sta ik waarschijnlijk nu de kattenbak leeg te scheppen. Is jouw e-mail toch ineens een stuk minder belangrijk, vind je ook niet?

Op dit moment ben ik niet aanwezig. Nu hoor ik te zeggen, ik ben dan en dan weer terug. Ik heb beperkte toegang tot mijn e-mail. Maar dat is niet waar, dus dat ga ik niet zeggen. Mijn iPhone is gewoon bij mij, maar die gebruik ik alleen om leuke filmpjes en foto’s van mijn vakantie te maken.

out of office, ooo message, creatieve out of office, leuke out of office, originele out of offce, afwezigheidsbericht, out of office outlook

 

Prank de mailer

In een ‘ernstig’ beroep als notaris of advocaat hoort het misschien niet, maar hou je er een lossere omgang met je klanten op na, dan kan je gerust een grapje uithalen. Liefst eentje dat ze niet meteen doorhebben. Zo een waarvan ze zichzelf lachend voor het hoofd slaan omdat ze zich in de luren lieten leggen.

De e-mailserver is onbereikbaar om je e-mailbericht te verifiëren. Op die manier is je e-mailbericht niet afgeleverd. Start je computer opnieuw op en probeer het bericht opnieuw te verzenden.

Geef de lezer wat entertainment

Degene die je een mail stuurde, had je ongetwijfeld voor iets nodig. Gezien je niet aan het werk bent, blijft zijn vraag of opdracht – al is het maar eventjes – onbeantwoord. Dat verdient toch minstens een troostprijs. Stuur een leuke foto of de link naar een liedje of filmpje en maak zijn of haar dag goed. Geniet alvast zelf even van deze toppers!

Lijkt zo een originele out of office je wel wat, maar heb je geen inspiratie? Je freelance copywriter staat tot je dienst.

Vertel het vooral niet verder

Klik, lees en verras jezelf

De nieuwsbrief: een onmisbaar marketinginstrument

Een nieuwsbrief is directer, persoonlijker en converteert beter dan sociale media. Waar wacht je op?

Lees meer

Een straffe copywriter nodig?

Laat die puntenslijper in de kast. Je hebt je scherpe pen al gevonden.

contact