webteksten, seo teksten, seo copywriting, scoren op google, website hoger op google, floorify, toffe webteksten, copywriter
webteksten, seo teksten, seo copywriting, scoren op google, website hoger op google, floorify, toffe webteksten, copywriter

6 tips voor de copywriting van je webteksten

Iedereen wil een wervende website die doel treft. Hoe je dat doet? Door te zorgen voor een webstek met overtuigende copywriting. Webteksten dus die doel treffen. Met of zonder freelance copywriter: deze tips helpen je sowieso op weg.

“Spreek je bezoeker persoonlijk aan. Dat zet aan tot actie.
Praat niet over wij, maar over jij.”

Aandacht voor je call to action

Je wil met je website leads genereren. Je wil dus actie. Een of meerdere calls to action zetten je bezoeker aan om een offerte te vragen, zich in te schrijven op de nieuwsbrief, een afspraak te maken: kortom doen wat jij belangrijk vindt.

Spreek je bezoeker persoonlijk aan. Dat zet veel meer aan tot actie. Praat dus niet over wij, maar over jij.

 • Zet aan tot actie
 • Spreek over jij, niet wij
 • Sluit aan bij de tone of voice
Lucide, copywriter, copywriting, copy, seo, beschrijving, webteksten, schrijven van webteksten, website teksten, toffe teksten voor website

De juiste tone of voice

De ideale tone of voice raakt de juiste snaar. Informatie verspreiden, mensen inspireren of aansluiten bij je doelgroep? Idealiter doet jouw website het allemaal op je eigen manier.

Grosso modo bepaal je de juiste tone of voice met het antwoord op 4 vragen:

 • Welk bedrijfsimago wil je uitstralen?
 • Welke taal wil je hanteren?
 • Welke sfeer wil je uitstralen?
 • Welk doel wil je bereiken?

Een professioneel of creatief imago, serieuze of vrolijke taal, een persoonlijke of zakelijke sfeer, verkoop of informatie als doel? Voor je begint met copywriting en content bepaal je het karakter, de taal, de sfeer en het doel van je teksten.

Content vs copy

Content is king voor SEO en zoekmachine optimalisatie, maar welke inhoud breng je op je website op welke manier? Hou het vooral overzichtelijk. Werk met verschillende alinea’s of tekstvakken, telkens met een passende tussentitel.

Wees to the point. Gebruik opsommingen of bulletpoints. Die zijn snel leesbaar en gemakkelijk te volgen voor je lezers. Ze maken je webpagina’s scanbaar voor wie op zoek is naar specifieke informatie.

 • Gebruik verschillende alinea’s
 • Altijd met passende tussentitel
 • Gebruik opsommingen of bulletpoints

SEO of zoekmachine optimalisatie

Investeren in een gloednieuwe website die niet gevonden wordt, is zonde. Via SEO-copywriting of zoekmachine optimalisatie schrijf je content met bepaalde zoekwoorden. Samen met de metatekst en andere codes boosten die de vindbaarheid van je website.

Bepaal de juiste trefwoorden via een trefwoordenonderzoek. Die zoekwoorden integreer je in je content. Niet lukraak, maar op een manier dat de copywriting vlot leest en aanspreekt. Zonder de tone of voice uit het oog te verliezen, natuurlijk.

 • Bepaal je trefwoorden
 • Hou rekening met metatekst
 • Hou het vlot leesbaar en aantrekkelijk
copywriting webteksten, blog, seo copywriting, seo optimalisatie, webteksten schrijven, blog

Interne en externe links

Je website moet boeiend en interessant zijn, en vooral blijven prikkelen. Interne links en externe links zijn daarvoor je wapens. Link naar nieuwe onderwerpen of diepgaande informatie zodat je bezoekers blijven surfen en je verhaal leren kennen.

Uiteraard moet je je links ook aantrekkelijk maken. ‘Klik hier’ werkt allang niet meer. Gebruik als ankertekst het onderwerp waar je naar verwijst. Het oogt mooier en je komt meteen to the point.

Vermijd ‘Klik hier’

Kies interne en externe links

Gebruik het onderwerp van de link als ankertekst

Vacature voor copywriter

Een website die makkelijk leest, jouw boodschap precies overbrengt, hoog scoort in Google en extra omzet genereert klinkt je als muziek in de oren, maar je ziet er geen beginnen aan? Neem een krak in het vak onder de arm.

Schrijf een vacature uit voor een freelance copywriter of contacteer er zelf een. Webteksten – al dan niet met SEO optimalisatie – hebben altijd baat bij ervaring, inspiratie en een vlotte pen. En die heeft een copywriter gelukkig in overvloed.

Klik, lees en verras jezelf

De nieuwsbrief: een onmisbaar marketinginstrument

Een nieuwsbrief is directer, persoonlijker en converteert beter dan sociale media. Waar wacht je op?

Lees meer

Een straffe copywriter nodig?

Laat die puntenslijper in de kast. Je hebt je scherpe pen al gevonden.

contact