We planten een bos!

Wie schrijf, die blijft. Daarom kleurt Bliksem Schrijfbureau eventjes helemaal groen. Samen met Go Forest plantten we 60 bomen in Lierneux. Zo willen we ons steentje bijdragen aan herbebossing en geven we iets terug aan onze planeet.

“Voor de opening van ons kantoor vroegen we geen cadeautjes, maar deden we een inzameling voor ons Bliksembos.
Bedankt aan iedereen die een steentje – euh boompje – bijdroeg!”

Wat is Go Forest?

Go Forest is een jong bedrijf, opgericht in 2020 door Sarah Parent en Antoine Geerinckx. Hun missie? Bomen planten met impact. Ontbossing is vandaag een van de grootste bedreigingen voor de planeet. Om onze impact op het klimaat terug te dringen, plant Go Forest bomen overal ter wereld. Van België tot Zuid-Amerika. Daarvoor werken ze samen met ervaren partners die al zo’n 15 jaar bezig zijn met herbebossing.

Herbebossing Wallonië

Met Bliksem Schrijfbureau sponsorden we 60 boompjes in het herbebossingsproject in Lierneux. Hier werden in totaal 2.000 bomen geplant op 0,9 hectare. Dat vertaalt zich in een CO2-compensatie van 192,27 ton CO2 over een periode van 30 jaar. Dat is ongeveer 40 keer heen en terug vliegen van Brussel naar Bali.

Het herbebossingsproject levert een meerwaarde op het vlak van het milieu, maar helpt ook de andere functies van bossen, zoals de sociale functies, de CO2-captatie en het landschap. Go Forest plant verschillende boomsoorten, die aangepast zijn aan de lokale omstandigheden en de biodiversiteit bewaken. Het Go Forest-project in België ondersteunt ook meerdere duurzameontwikkelingsdoelstellingen: klimaatactie, leven op het land en partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Het verschil maken

De klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit behoren tot de grootste uitdagingen waar we vandaag als maatschappij voor staan. We zoeken allemaal naar manieren waarop we een klein of groot verschil kunnen maken. Het Bliksembos is mee geplant door onze klanten en sympathisanten. Voor de opening van ons kantoor vroegen we geen cadeautjes, maar deden we een inzameling voor ons Bliksembos. Bedankt aan iedereen die een steentje – euh boompje – bijdroeg!

Meer informatie over de projecten van Go Forest vind je op hun website: 

 

 

Klik, lees en verras jezelf

De nieuwsbrief: een onmisbaar marketinginstrument

Een nieuwsbrief is directer, persoonlijker en converteert beter dan sociale media. Waar wacht je op?

Lees meer

Een straffe copywriter nodig?

Laat die puntenslijper in de kast. Je hebt je scherpe pen al gevonden.

contact