layout website structuur website linkbuilding
layout website structuur website linkbuilding

Scoren in Google dankzij linkbuilding

De wijze raad van nonkel Bliksem: maak vrienden op het net. Een website die gelinkt is aan en zelf linkt naar andere sites, verdient een beter plaatsje in de Google-ranking. Let op: enkel relevante en nuttige links bevallen Google. En wie het goed doet, wordt rijkelijk beloond.

“Black Hat-SEO – irrelevante links, betaalde links,
onzichtbare zoekwoorden – wordt door Google
genadeloos afgestraft. Moraal van het verhaal: never
join the dark side.”

Lucide, copywriter, copywriting, copy, seo, beschrijving, webteksten, schrijven van webteksten, website teksten, toffe teksten voor website

Magie in de interne keuken

Hou bij het schrijven van je webteksten de structuur van je website in het achterhoofd. Onze eigen website bijvoorbeeld. Ik pen hier nu één en ander neer over webteksten. En ik weet dat er ooit een blogbericht rond SEO is verschenen. Eén, twee, drie en poef: de woorden SEO en webteksten krijgen een blauw kleurtje en worden onderstreept.

Dat heet interne linkbuilding: eenvoudig klikwerk dat je een schavot hoger brengt bij Google. Bovendien blijven lezers langer hangen op je website. Ze lezen en leren meer over wie je bent en wat je doet. En de kans groeit dat ze actie ondernemen.

  • Google ranking stijgt
  • Kans op actie neemt toe
  • Lezers blijven langer op je website

Verken nieuwe gebieden

Verwijs niet enkel naar je eigen werk, maar zet af en toe een collega of vriend in de verf. Meer info rond een bepaald onderwerp nodig? Stuur je eigen lezers op pad richting avontuur. Een uitwisseling van links. Met als teken van genoegdoening een mooie link terug. Online ruilhandel met wederzijds resultaat. Dat soort friends with benefits mogen we wel.

Een zwarte of een witte hoed?

Google slaat af en toe met zijn vuist op tafel. Niet alles kan en mag voor de zoekmachine. Black Hat-SEO bijvoorbeeld. Dat is gebruik maken van irrelevante links, het aankopen van links, het gebruik van onzichtbare zoekwoorden, enz. Met andere woorden: alles om illegaal te scoren in Google. Deze zwarte hoeden worden meteen verwijderd.

  • Koop geen links aan
  • Vermijd irrelevante links
  • Gebruik geen onzichtbare zoekwoorden

Ben je een brave burger? Dan word je beloond. Witte hoeden (White Hat-SEO) respecteren de zoekmachinewetten. Die bevorderen je Google ranking wel. Moraal van het verhaal? Never join the Dark Side.

Klik, lees en verras jezelf

Een straffe copywriter nodig?

Laat die puntenslijper in de kast. Je hebt je scherpe pen al gevonden.

contact